Op naar Vancouver Island - Reisverslag uit Victoria, Canada van Zoë Dorhout - WaarBenJij.nu Op naar Vancouver Island - Reisverslag uit Victoria, Canada van Zoë Dorhout - WaarBenJij.nu

Op naar Vancouver Island

Door: zoegoescanada

Blijf op de hoogte en volg Zoë

03 Mei 2012 | Canada, Victoria

Maandag was het tijd om naar Vancouver Island te vertrekken... Het regende de hele ochtend en dat maakte mijn humeur er niet beter op.Ik vond het best wel moeilijk om mijn vertrouwde hotelletje en vrienden achter te laten.

Na een ritje in de skytrain en een overvolle bus kwam ik aan op de ferrie naar Vancouver Island. Wat een mooie tocht... Opeens begon de zon te schijnen (dat moet toch een goed teken zijn?) en we vaarden langs allerlei kleine eilanden met mooie huizen erop. Ik had geen plaatje bij het raam, dus geen kans om foto's te maken, zal ik op de terugweg doen.

In Swartz Bay weer een overvolle bus gepakt naar Victoria, de hoofdstad van Britisch Columbia. Het hostel waar ik in zit is een kleurrijk backpackers hostel, lees: elke muur heeft een andere felle kleur. 90% van de mensen die hier rondloopt heeft dreadlocks of loopt de hele dag met een skateboard onder zijn arm. Heel iets anders dan het superdegelijke hotel in Vancouver.

Mijn kamer wordt een 'mini double' genoemd. Nou mini is het zeker! Bedenk een een kamer ter grote van een tweepersoonsbed.... met een tweepersoonsbed erin ;) Mijn koffer slaapt dus naast mij op mijn bed.. Ik zou niet weten hoe ze hier 2 personen in kwijt zouden willen. Het is maar goed dat de deur naar buiten opengaat, anders zou het nooit passen. Daarnaast slaap ik aan de straatkant en als er een auto met harde muziek langsrijdt lijkt het net alsof mijn raam eruit trilt.. Maar het is netjes en ik slaap eigenlijk erg goed!

Maandagavond in de cafe lounge van het hostel gegeten. Het eten is supergoedkoop en errug lekker! Er speelde een live band, dus dat was erg leuk. Gelijk een paar mensen ontmoet. Één daarvan was André, een jongen die in Victoria woont. Hij heeft mij de afgelopen dagen rondgeleid in Vancouver. Mijn persoonlijke gids dus :)

Victoria doet erg Brits aan, zoals jullie op de foto's wel kunnen zien. Gister rondgelopen in de stad, Beacon Hill Parc, langs de kustlijn en in Fisherman's Warf. Fischerman's Warf is een klein drijvend dorpje en de grootste attractie zijn de zeehonden. Er is een visserskraampje waar je vis kan kopen die je aan de zeehonden kunt voeren. Er kwam ook nog een otter voorbij, maar die was veel te snel om op de foto te zetten;) 's Avonds lekker in het zonnetje gezeten in de haven met mijn boek.

Vandaag samen met André het Royal BC museum bezocht en ik heb zelf nog wat langs de kust gelopen. Nu is het Open Mic avond in de cafe – lounge van het hostel, dus heb lekker een achtergrond muziekje terwijl ik dit zit te typen.

Morgen vertrek ik naar Nanaimo, een stadje 2,5 uur verderop. Daar blijf ik twee dagen en hoop ik wat te kunnen hiken in de bossen/bergen. Daarna ga ik naar Tofino, de 'surfstad' van Canada en ja... ik ga leren surfen ;)

• 03 Mei 2012 - 06:08

Tineke:

Niks voor mij zo'n kemertje. Laat de deur maaropen, lijkt het groter...

• 03 Mei 2012 - 08:52

Karin:

Succes bij het surfen. Wij hebben even op het surfstrand staan kijken en het water even gevoeld. Koud joh..... Wel fantastische golven.

• 03 Mei 2012 - 18:37

José:

leuk! foto's zien er goed uit
    en volhouden he dat surfen..

• 03 Mei 2012 - 18:53

Narda:

Ik moest weer even bijlezen. Er is alweer een maand voorbij!! Klinkt goed wat je tot nu toe allemaal gedaan en gezien hebt. Ben benieuwd naar de volgende verhalen. Veel plezier! xx

• 04 Mei 2012 - 06:40

Ria De Wit:

Hallo Zoë, Geweldig wat je allemaal meemaakt en er voor gaat, je bent 'n toppertje,
    nieuwe tas heb je wel nodig met al die nieuwe kleren!
    Maak je ook een foto van Andre? we willen ook zien met welk mannelijk schoons je je laat rond leiden.
    Ik geniet van je verhalen en je mooie foto's, veel plezier.

• 04 Mei 2012 - 17:40

Bibi:

succes met het leren surfen,
    kusjes bibi

• 07 Mei 2012 - 20:25

Cees:

Prachtig land en succes met surfen,zal nog wel koud zijn