Deep Cove en Whistler - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Zoë Dorhout - WaarBenJij.nu Deep Cove en Whistler - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Zoë Dorhout - WaarBenJij.nu

Deep Cove en Whistler

Door: zoegoescanada

Blijf op de hoogte en volg Zoë

24 April 2012 | Canada, Vancouver

Hallo allemaal,

Bedankt al jullie leuke reacties!

Zaterdag was een van de weinige dagen dat ik lekker uit kon slapen en wat denk je, ik was om 6 uur al wakker en kon niet meer slapen :s. Heb maar wat zitten lezen in mijn bedje tot een uur of 8. Daarna mijn ouders en Denise even gesproken en mijn kleren maar eens gewassen.
's Middags afgesproken met een aantal klasgenoten om pasta te maken in ons hotel en daarna naar Deep Cove te gaan. Na ons vol te hebben gepropt met pasta en als toetje aardbeien met Kitkat ;) gingen we op weg. Deep Cove is de plaats waar diverse films, zijn opgenomen. Vancouver is sowieso een plaats waar héél veel films worden opgenomen.

Deep Cove bleek een ongelooflijk schattig dorpje aan een gigantisch meer. Toen we over het meer keken zagen we allemaal mensen op een hoge rots staan (je ziet de rots op foto 1 links). Na even twijfelen besloten we om er toch maar heen te lopen... het was best een pittig tocht omhoog, maar wat hadden we boven op de rots een geweldig uitzicht! Natuurlijk wat foto's gemaakt en van het uitzicht zitten genieten (helaas werden we we lek gestoken door muggen). Waar we op de heenweg ongeveer een uur en een kwartier nodig hadden om boven te komen, met 35 minuten waren we weer beneden. Lekker al dat fast food verbrand!

Zondag vroeg op, want ik ging samen met Lia naar Whistler (via de organisatie waar ik ook mee naar de Rocky Mountains ging). Met de bus gingen we naar Whistler, wat een 2 uur durende trip was. We zijn nog even gestopt voor een kleine wandeling bij de Shannon Falls (watervallen) en hebben een tour gehad door het Aboriginal museum. Activiteit van vandaag was de Peak2Peak Gondola... met glazen bodem. Het is de hoogste en langste gondola van Noord-Amerika en het uitzicht was indrukwekkend. Whistler zelf is een leuk wintersportdorpje en er was een festival aan de gang, dus was een leuke dag. Op de terugweg prachtig uitzicht op de oceaan en gelukkig 2x gestopt om foto's te maken!

Dit was best een lang en vermoeiend weekend, maar zeker de moeite waard!

• 24 April 2012 - 06:58

José:

en speciaal voor je moeder een foto van de kajakkers genomen, heel goed!!
    het fast food eten is nog niet aan je blijven plakken zie ik.

je planning voor Vancouver Island ziet er goed uit, vol leuke dingen.

veel plezier
    XXX

• 24 April 2012 - 07:08

Jaap:

En speciaal voor je vader de rotsen in zee zeker (waar jij op zit). Net Noorwegens zuid kust :) :)
    Mooie trip over Vancouver Island

heel veel plezier en mooie foto's maken.
    Genieten wij ook allemaal weer mee

XXX

• 28 April 2012 - 12:41

Bibi:

prachtig foto' s en prachtig ervaring voor jou, door jou verslagen
    genieten wij ook van het land.
    kus bibi

• 30 April 2012 - 08:57

Irene Huijg:

heel erg leuk om te zien en lezen wat je doet en hoe het eruit ziet. Prachtige omgeving, zeg.
    groetjes Irene Huijg