Easter Rockies Tour 6-9 april 2012 - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Zoë Dorhout - WaarBenJij.nu Easter Rockies Tour 6-9 april 2012 - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Zoë Dorhout - WaarBenJij.nu

Easter Rockies Tour 6-9 april 2012

Door: zoegoescanada

Blijf op de hoogte en volg Zoë

10 April 2012 | Canada, Vancouver

Zoals jullie weten ben ik de afgelopen dagen op sightseeing tour naar de Rocky Mountains geweest. Wat was dat onwijs gaaf!

Ik had in het begin toch wat twijfels over deze tour. Vier dagen op pad met mensen die je niet kent. Gelukkig vroeg Izabella, een 18-jarige Braziliaanse of ze naast mij mocht zitten, want ze was namelijk alleen op deze tocht en kende nog helemaal niemand. Kwam mij dat even bekend voor :)

Onze gezellige gids was Noel, een Amerikaan van eind 20 met een heerlijke stem. Dat is altijd wel handig als je uren naar hem moet luisteren. Hij heeft tijdens onze tour veel interessante dingen verteld over de nationale parken, de gletsjers de dieren en nog veel meer.

Vrijdag vertrokken we vanuit Vancouver naar het kleine plaatsje Golden. De natuur richting de Rocky Mountains was heel divers. We reden van het redelijk vlakke Vancouver door een gemiddeld heuvelachtig gebied (achteraf gezien dan, op dat moment vond ik ze enorm!) door een droog woestijnachtig terrein via een 'lage' bergketen naar het begin van de Rocky Mountains. We hadden regelmatig stops om wat foto's te maken. Helaas was ik zo slim om mijn camera in mijn tas te laten zitten, die beneden in het bagageruim van de bus zat. Aan het eind van de middag reden we langs een geweldige witte bergketen. Ik had nog nooit zulke mooie bergen gezien en toen waren we nog niet eens in de Rockies. Noel vertelde dat het zelden zo helder en mooi was geweest. Tijdens de pauzes ook kennis gemaakt met een Duitse en een Poolse, met wie we de hotelkamer 's avonds deelden in een klein motel in het mooie, maar koude Golden. Er was 's avonds een feestje, maar wij besloten niet te laat te gaan slapen en hebben in bed lekker een filmpje gekeken.

De volgende dag vertrokken we om 7.30 om een bezoekje te brengen aan het bekende Lake Louise. Lake Louise is bekend om haar ongelooflijke groen/blauwe kleur... maar nu was ze bedekt met een dikke laag ijs! Echt een winter wonderland (zie de foto's, want nu had ik de camera wel bij me). In de middag arriveerde we in het bekende en superleuke plaatsje Banff, voor onze eerste 'activiteit', de Gondola. Het was de hele dag ongelooflijk mooi weer geweest, maar juist tijdens onze rit in de Gondola en de tijd die we boven op de berg waren, was er een sneeuwstorm. Helaas viel het uitzicht daardoor een beetje tegen. Daarna konden we inchecken in het hotel. Dat was echt een soort paleis. Ik ben nog nooit in zo'n luxe hotel geweest! De kamer bestond uit 2 verdiepingen met 3 dubbele bedden en zowel boven als beneden een enorme flatscreen. 's Avonds wat rondgestruind in Banff, wat gegeten en toen was het tijd voor de nachtclub. Wat was dat gezellig. Echt iedereen stond op de dansvloer en stond met elkaar te dansen tot sluitingstijd... Wat voor Nederlandse standaard ongelooflijk vroeg was, namelijk 2 uur! Misschien was het beter zo, want we moesten de volgende dag weer vroeg op.

Zondag moesten we het paleis weer vroeg verlaten (al hebben we 45 minuten moeten wachten op 2 Chinezen die zich hadden verslapen), op naar the Colombia Icefield. Daar reden we met enorme sneeuwbussen naar een gletsjer waar we wat rond konden lopen. 's Middags wat tijd doorgebracht en geshopt in Jasper. Gelijk wat skikleren gekocht, want dat staat voor binnenkort op de planning en op alle winterkleding was 50% korting. Doorgereden naar Valemount en daar hadden we een outdoor BBQ en kampvuur. Weer een hele gezellige avond.

Op maandag was het tijd om terug te gaan richting Vancouver. Iedereen was erg moe, dus bijna de hele bus lag te slapen, behalve ik. Ik heb de hele busreis geen oog dichtgedaan, niet omdat het niet lukte, maar omdat ik geen seconde wilde missen van deze tour en het uitzicht. Om die reden heb ik (als een van de weinige) herten, edelherten, zeearenden en andere grote vogels en zelfs een Cayote gezien. En een mooie poster van Lake Louise gewonnen bij het triviantspel dat aan het einde van de tour werd gehouden.

Het was raar om weer in een lege hotelkamer te komen, maar Izabella, Lia (de Duitse) en ik (voor wie het zich afvraagt, de Poolse gaat deze week richting huis) hebben veel plannen om leuke dingen te gaan doen.

• 10 April 2012 - 22:00

Narda:

Goed om te lezen dat je het leuk hebt gehad en wat een gave fotos, vooral die eekhoorn, wauw!! X

• 11 April 2012 - 06:09

Esther Snijders:

Wat een prachtige foto's en leuk reisverslag. Wat een avontuur...
    Daar kan een strandritje met Nienke niet tegenop, alhoewel ;) ik heb het erg naar me
    zin met haar. Fijne reis verder !!! X Esther

• 11 April 2012 - 07:02

José:

wow wat een mooie foto's en ook een leuke reisbeschrijving XX je moeder

• 11 April 2012 - 08:55

Denise:

Wat een fantastisch verhaal! En meteen gezellige dames ontmoed. Je gaat skiien hoorde ik...?!!? Veel plezier, niet met een gipsvlucht terug naar huis he! Misschien kan jij mij dan overhalen om op skivakantie te gaan..daan wil dat heel graag namelijk...ik niet :P Mooie fotos, ik = jarloers...:P

• 11 April 2012 - 13:15

Cock:

Mooi hè, hier hebben wij dus 2.5 week over gedaan!

• 11 April 2012 - 16:06

Tessa:

Hee!! Zo te lezen vermaak jij je wel!! Wat fijn dat je het naar je zin hebt joh & wat een mooie fotos! Geweldig! xxx Tessa

• 11 April 2012 - 16:24

Liza:

Echt onwijs mooie foto's, fijn dat je een paar meiden heb ontmoet, gezellig.
    xx Liza

• 11 April 2012 - 19:29

Jaap:

Hei Zoë prachtige foto's. Leuk dat we je zo, zo goed kunnen volgen. Genieten we gratis mee :)
    Leuk dat je nu zo'n goed contact hebt met die andere dames. Vancouver watch out ! :)
    Heel veel plezier, je vader

• 11 April 2012 - 19:34

Edith:

He Zoë, ziet er goed uit hoor vooral die coole eekhoorn geniet lekker
    X Edith

• 11 April 2012 - 19:45

Jaap:

Oh Ja. vergeten :) XXX
    ( ben niet zo handig met MSN achtige teksten)